Voor gastouders

Het Gastouderbureau Wijk is een vertrouwd erkend gastouderbureau, met als doel kinderopvang aan te bieden aan ouders met kinderen van 0 tot 13 jaar.

Opvang bij een gastouder is persoonlijk, flexibel en kleinschalig. Er mogen niet meer dan 6 kinderen, onder de 13 jaar (daarbij worden eigen kinderen tot 10 jaar meegeteld), tegelijkertijd opgevangen worden. Er mogen niet meer dan 5 kinderen tegelijk worden opvangen, als deze kinderen allemaal jonger dan 4 jaar zijn. Dit is inclusief de eigen kinderen tot 4 jaar. Via een erkend gastouderbureau komt de ouder in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Het gastouderbureau selecteert de gastouders en geeft ondersteuning aan de opvang van de kinderen in een gastgezin. Indien u reeds zelf een vraagouder heeft, kunt u zich samen inschrijven tegen een gereduceerd tarief voor de ouder.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via email, schriftelijk, per telefoon of door hier te klikken. U wordt dan benaderd voor een intake. Dit is een informatief gesprek. Ook wordt er gekeken of uw woning geschikt is voor de kinderopvang. U kunt dan uw wensen betreffende de kinderopvang kenbaar maken. Op aanvraag kunt u een voorbeeldovereenkomst ontvangen waarin de regels betreffende de opvang vermeld staan.