Voor ouders

Het Gastouderbureau Wijk is een vertrouwd erkend gastouderbureau met als doel kinderopvang aan te bieden aan ouders met kinderen van 0 tot 13 jaar. Opvang bij een gastouder is persoonlijk, flexibel en kleinschalig. Daarnaast is opvang via een gastouderbureau over het algemeen goedkoper dan “zwart” (de berekening kunt u bekijken verderop in deze informatie), of bij een kinderdagverblijf. U betaald alleen de afgesproken uren en mits tijdig doorgegeven, geen vakanties.

Er zijn bij een gastouder niet meer dan 4 kinderen onder de 4 jaar, waarvan niet meer dan 2 onder een jaar (inclusief de eigen kinderen van de gastouder), die tegelijkertijd opgevangen worden. Ook zijn er gastouders die bij de ouders thuis opvangen. Dit mag, wettelijk, op maximaal 3 dagen per week. Via een erkend gastouderbureau komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten voor kinderopvang. Het gastouderbureau selecteert de gastouders en geeft ondersteuning door gesprekken en pedagogische informatie over de opvang van de kinderen in een gastgezin. Indien u reeds zelf een gastouder heeft, kunt u zich samen inschrijven tegen een gereduceerd tarief.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de mail, schriftelijk, per telefoon, of door hier klikken. Ongeveer twee maanden voor de plaatsingsdatum wordt u benaderd voor een intakegesprek. Dit is nog geheel vrijblijvend. In dit gesprek kunt u uw wensen betreffende de kinderopvang kenbaar maken, bijvoorbeeld of u liever een oudere of jongere gastouder wenst, of u graag wilt dat er meerdere kinderen in het gastoudergezin wenst, of er huisdieren aanwezig mogen zijn.

Op aanvraag kunt u een voorbeeldovereenkomst ontvangen waarin de regels betreffende de opvang vermeld staan.